Denk je eraan om een kledingzaak te beginnen? Goed voor u! Verwacht wordt dat de wereldwijde kledingmarkt in de komende jaren een waarde van bijna $1 biljoen zal bereiken. Daarom kan het opstarten van een kledingzaak een lucratieve onderneming zijn. En wat is een beter moment dan nu? Dus of je nu klaar bent om je eigen kledingmerk te lanceren of je voet tussen de deur wilt krijgen bij een ander bedrijf, wij hebben alles wat je moet weten over het produceren van kleding als een onafhankelijke operator of fabrikant. In deze blogpost komt alles aan bod, van stoffenfabrieken en groothandelsleveranciers tot productiekits, snijwerk en nog veel meer. Zelfs als je nog niet klaar bent om je eigen bedrijf te beginnen, zal deze blogpost je een duidelijk inzicht geven in hoe de industrie werkt en welke stappen nodig zijn om zelf kleding te maken.
Wat is een kledingfabrikant?
Een kledingfabrikant is een bedrijf dat kleding ontwerpt, produceert en verkoopt aan detailhandelaren of rechtstreeks aan klanten. Dit kan intern gebeuren of door uitbesteding aan andere bedrijven. Het belangrijkste voordeel van het uitbesteden van kledingproductie is dat u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten, terwijl u toch krijgt wat u nodig hebt om uw operatie snel op te schalen. Klaar om met een kledingfabrikant aan de slag te gaan? In dit blogartikel leest u welke soorten productie er zijn en wat u in een fabrikant moet zoeken.
Het kiezen van een type fabricage
De eerste stap bij het produceren van kleding is het selecteren van het type stof dat u gaat gebruiken. Dit zal afhangen van uw doelmarkt en het eindgebruik van het kledingstuk. Stoffen die bedoeld zijn voor actieve kleding, zoals sport-bh's en leggings, zijn meestal gemaakt van synthetische vezels zoals nylon of spandex. Stoffen gemaakt van natuurlijke vezels, zoals katoen, linnen of wol, zijn het meest geschikt voor vrijetijdskleding, zoals t-shirts en sweatshirts. Bij het kiezen van een stof voor uw kledinglijn, moet u rekening houden met de kosten van de stof zelf, samen met de bijbehorende factoren, zoals verven, bedrukken en afwerking. Klaar om de juiste stof voor uw kledingwinkel te vinden? We hebben uitgesplitst de verschillende soorten stoffen die worden gebruikt in kleding hieronder, samen met hun voor-en nadelen. Zodra u de juiste stof voor uw merk hebt gevonden, kunt u deze betrekken bij een stoffenfabriek of groothandel.
Hoe vindt u de juiste kledingfabrikant?
Het type kledingfabrikant dat u kiest, hangt af van het soort kleding dat u van plan bent te produceren. Als u een fabrikant kiest die gespecialiseerd is in een bepaald soort productie, zoals in-house of outsourcing, bespaart u op de lange termijn tijd en geld. Klaar om de juiste fabrikant te vinden? Om een slimme keuze te maken, moet u drie dingen in overweging nemen: de behoeften van uw merk, de mogelijkheden van de fabrikant en de reputatie van de fabrikant. Als het gaat om de behoeften van uw merk, moet u eerst bepalen welk type kleding u wilt produceren: confectiekleding (RTW), confectie op bestelling (MTO) of confectie op voorraad (MTS). Confectiekleding kan snel worden geproduceerd, maar u kunt het ontwerp niet veranderen. Made-to-order duurt langer, maar u kunt het ontwerp wel aanpassen. Made-to-stock stelt u in staat een grote voorraad van één ontwerp aan te leggen en het te laten voorbedrukken.
In-house productie vs. uitbesteden
De keuze tussen in-house productie en uitbesteding hangt uitsluitend af van uw bedrijfsdoelstellingen en budget. Confectiekleding wordt meestal in huis geproduceerd, terwijl maatkleding wordt uitbesteed. Als u bijvoorbeeld 100 kledingstukken van een bepaald ontwerp wilt produceren, is in-house productie aan te bevelen. Op die manier kunt u de kwaliteit van de kledingstukken gemakkelijk controleren en zijn de kosten lager omdat u ze niet uitbesteedt. Als u een uniek ontwerp wilt produceren, is MTO aan te bevelen. MTO is een productiewijze waarbij u het ene na het andere artikel kunt maken zonder voorraad. Bij het kiezen van MTO vs. MTS, is het belangrijk om uw zakelijke doelstellingen en de hoeveelheid geld die u hebt om te investeren in de kledingstukken te overwegen. MTS wordt aanbevolen als u een krap budget hebt.